fbpx
Facebook маркетинг NeoCell
4136
page-template-default,page,page-id-4136,theme-pitchwp,select-core-1.3.1,woocommerce-no-js,pitch-theme-ver-3.1,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,grid_1300,side_menu_slide_from_right,vertical_menu_with_scroll,woocommerce_installed,blog_installed,columns-4,type1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
[block_title title=“Ето как върнахме самочувствието на хиляди жени и увеличихме продажбите в е-магазина на NeoCell с Facebook маркетинг“][/block_title]

NeoCell BG е наш клиент от близо 2 години. Фирмата е официален представител на американсия бранд за висококачествени хранителни добавки с колаген NeoCell.

Собственикът се свърза с нас, след като сам беше правил Facebook реклама към електронния си магазин за директни продажби повече от година. Проблемът беше, че независимо какво прави с рекламата достига едни и същи обороти и не може да мине нагоре.

Трбяваше да намерим начин да увеличим оборота и да достигнем до нови клиенти.

Със стратегията, която използвахме, през първия месец увеличихме продажбите със 60%. В следващите месеци установихме постоянни обороти, които бяха с 30% по-високи от тези, с които започнахме.

Към момента на месечна база привличаме по над 100 нови клиенти в електронния магазин. 

Ето какво направихме, за да го постигнем…

Нашият екип се зае със задачата да направи онлайн маркетинг, с който да замести директната реклама и да добави стойност към бранда. Обърнахме внимание на клиентите на NeoCell, техните нужди и проблеми. Искахме да се поставим в техните обувки, което означаваше буквално да добавим почти 20 години към възрастта си и да мислим като жена на 45+, с активирани процеси на стареене и натрупана мъдрост.

Facebook маркетинг за NeoCell

Решихме да информираме аудиторията си за това, което се случва с тялото след 25 години, когато производството на колаген прогресивно започва да намалява. Създадохме редица блог публикации, които дават безплатна полезна информация и печелят доверието на клиентите. Блог публикациите скъсиха много цикъла на продажба и започнахме по-лесно да придобиваме нови клиенти. В добавка използвахме Facebook съдържание, което също има за цел да информира, да посочва проблем и решението в лицето на продукта.

Информирането на потенциалните клиенти се случва на различни нива. След първоначалните тестове, започнахме да прекарваме клиентите през продажбена фуния със съдържание. Даваме им това, което им е нужно да знаят, за да направят покупка.

Освен съдържанието, много важна роля играе таргетирането. Използвахме различни тактики за ръчно таргетиране, за да „нахраним“ пиксела. И след това започнахме да използваме custom аудиториите, събрани в него и в страницата.

В последствие решихме не само да обучаваме таргет групата си, за да купува, но и да се свържем емоционално с тези жени. Отново влязохме в техните обувки и им разказахме в думи как се чувстват, припомнихме им, че са красиви и че заслужават всичко.

Емоцията доближи клиентиките още повече до бранда и се отрази на продажбите в посока нагоре.

Нова рекламна стратегия, нов ръст през тази есен

Промените в алгоритъма на Facebook доведоха до промени в стартегиите. За да задържим постигнатите обороти и да ги увеличим използвахме напълно нова рекламна стратегия, силата на изкуствения интелект в рекламната платформа + копирайтинг и атрактивни графични изображения.

Предстои да добавим нови стратеги за увеличаване на кошницата на клиента и задържането му максимално дълго. Нашата цел е да направим общност от лоялни клиенти на бранда, която купува отново и отново и препоръчва продуктите като най-доброто средство за запазване на красотата и младостта и поддържане на здравето от вътре.

За нас NeoCell е не просто клиент, а партньор, с който градим заедно и правим много жени щастливи!

Facebook маркетинг за NeoCell

Ако имате електронен магазин и искате да увеличите популярността му и да привлечете нови клиенти, свържете се с нас! Ние знаем как да правим маркетинг, който не само увличава продажбите, но прави и клиентите доволни и щастливи. А това означава дългосрочни резултати и устойчивост!