Как да продаваш на лично съобщение – 5 доказано работещи стъпки за всеки малък бизнес

октомври 06, 2020
Една система, с която ще реализираш повече продажби само през Facebook страницата си, независимо дали продаваш продукт или услуга, дали сега започваш или бизнесът ти работи от дълго време

Ако тепърва започваш да се позиционираш онлайн и разполагаш с ограничен бюджет, не очаквай продажби да идват директно от рекламата ти.

Защо?

Много просто, хората ти нямат доверие. А когато то липсва, липсват и продажби.

Но все пак, как да спечелиш доверието?

Тайната е в съдържанието, което публикуваш, точно за клиента, който искаш да привлечеш. Ето как стoят нещата с Facebook маркетинга…

 1. Създаваш съдържание, което ще привлече идеалния ти клиент
 2. Създаваш съдържание, с което да докажеш на този човек, че имаш правилното решение за него
 3. Пренасяш разговора в лично съобщение, където персонално да консултираш клиента и да реализираш продажба

Това е страхотна система, която винаги работи. Ще ти споделим само един пример, с който ще разбереш силата и.

През лятото, в Акaдемията имахме една прекрасна дама, Криси, която е част от семеен бизнес за производство на мебели във Варна. И тя, както и повечето хора, имаше проблем с рекламата. Започнахме работа с нея и създадохме нови публикации, които да привличат точно клиента, който тя иска. Тъмните снимки бяха сменени с нови, цветни и привлекателни слайдшоу видеа. А текстовете започнаха да разказват истински истории за дома на мечтите. Криси активира рекламата си и запитвания дойдоха незабавно. За по-малко от седмица дойде и поръчка, директно от рекламата. А нейната система беше точно тази – привличане на нови потенциални клиенти, спечелване на доверието и комуникация на лично съобщение.

Искаш ли да се научиш как се прави?

В тази статия ще научиш как да комуникираш в разговора в чата. А ако искаш да се научиш как да пишеш страхотни постове, които привличат правилните потенциални клиенти към теб, дори да мислиш, че не можеш да пишеш, включи се в нашия Мини курс за Facebook маркетинг за начинаещи ТУК >>>>>

Ето какво трябва да направиш, за да реализираш продажби на лично съобщение:

1. Да провокираш любопитството на потенциалните си клиенти чрез съдържание
Има само един начин да напишеш точно това, което клиентът ти иска да чуе, и той е да го познаваш отлично. Да разбираш нуждите му, проблемите му и чрез постовете си да му ги представиш така, че да провокираш любопитство и желание да знае повече.
Т.е. единствената роля на твоите публикации е да провокират интерес и да придвижат клиента към следваща стъпка.

2. Дай му персонална консултация на лично съобщение
Четеш ли хороскопа си и разни неща за твоята зодия?
Вероятно да, защото са написани точно за твоята зодия, персонални са. Хората обичаме персонални неща, искаме да знаем повече за себе си и ако има кой да ни го даде, ние сме готови да направим всичко.
Именно тази нужда от персонално отношение използваме силно в стратегията за продажби за малки бизнеси.
Дай възможност на хората да се свържат лично с теб и да ти зададат въпросите, които ги интересуват. Ако се справиш с това да дадеш отлична консултация онлайн, ще спечелиш клиент. Което ни води до:

3. Трябва да знаеш точно на кого говориш и какво ще бъде идеалното решение за него
В нашите обучения говорим изключително много за идеален клиент и профилираме сериозно. Не ни трябва толкова за таргетиране, колкото за истинско познаване. Продажбата всъщност е помощ. Потенциалният клиент идва при теб, готов да купи решението на проблемите си, стига да усети, че точно ти ще му го дадеш. И това се случва в разговор. Единственият начин да убедиш клиента, че ти имаш решението за него е да го познаваш и да спечелиш доверието му. А това ни води до това да:

4. Задаваш правилните въпроси и да слушаш повече отколкото говориш
Много хора разбират продажбата грешно – като изтъкване на качествата на продукта. Трбва да знаеш, че потенциалният ти клиент НЕ иска продукта ти. Той търси решение. И ако ти успееш да му го дадеш, той ще купи това, което му предлагаш. А начинът, по който се случва това, е като му задаваш въпроси.

Ако продаваш дрехи, например и дадеш безплатна консултация, тогава трябва да разпиташ клиента си за фигурата му, за да му дадеш най-добрата кройка; къде ще носи дрехите, за да му предложиш най-добрия за него модел; какво впечатление иска да направи с тях, за да му предложиш най-добрата комбинация от форми и цветове. Т.е. през цялото време ти го разпитваш за неговата визия и мечта, за да му предложиш това, което ще му помогне да я постигне. Ролята ти в продажбата на лично съобщение е да чуеш какво иска клиентът и ако го имаш, да му го дадеш. И така стигаме до финала:

5. Предложи най-доброто решение
След като си напълно наясно с това какво и защо иска твоят клиент, ти ще знаеш дали можеш да му го дадеш. Продажбата се случва като му предложиш НАЙ-ДОБРОТО РЕШЕНИЕ спрямо неговите нужди и цели. Не просто всеки продукт, а този, който ще му помогне.
В момента, в който предлагаш твоето решение, посочи ползите от продукта си и обясни как точно той ще помогне на клиента да постигне желаното. А за неговите желания ти знаеш от отговорите на въпросите, които му зададе.
В НИКАКЪВ случай НЕ продавай на всяка цена. Това, което ти представяме тук е силна система за влияние. Но трябва да ти кажем винаги да подхождаш честно, за да си спестиш неприятности. Малко пари, които печелиш днес, но идват от неподходящ клиент, могат да ти струват ужасно много нерви и главоболия след това. Затова и самата продажба е двустранен процес.

Виждаш ли? Зад всичко има процес и стратегия!

Ако имаш правилната стратегия и следваш стъпки, които работят, няма шанс да се провалиш. Напротив… обречен си на успех!

Искаш ли да увеличиш продажбите си и всеки пост, който пишеш да работи за привличане на нови клиенти?

Ако искаш да постигнеш успех с онлайн представянето на твоя бизнес не ти трябва да ставаш експерт по дигитален маркетинг, да се объркваш с Facebook реклама, Google реклама, сайтове, SEO оптимизация, лендинг пейджове, имейл маркетинг и т.н. Те са супер важни, но идват поетапно в живота и бизнеса ти. И искат своето време и пари.

Ако искаш да използваш интернет за привличане на клиенти и все още не си доволен от продажбите, ще ти трябва една много по-лесна за разбиране и семпла основа. Трябва да ти да:

 • Познаваш и разбираш клиента си
 • Да имаш качествен продукти или услуга
 • Да използваш доказано работеща стратегия онлайн
 • Да умееш да слушаш и задаваш въпроси

И продажбите ще дойдат. А с тях и бизнес успехите, които искаш.

Ако вече се питаш защо сме толкова сигурни, ето отговора…

От началото на 2015 г. управляваме агенция за дигитален маркетинг и работим с малки и средни бизнеси. А от 2016 г. Правим обучения за собственици на бизнеси. Ние самите също години наред слушахме проблемите и въпросите на предприемачите, за да създадем РЕШЕНИЯ, които РАБОТЯТ.

Доста дълго време предлагахме услуги. Именно това ни даде възможност да работим с десетки бизнеси и да натрупаме огромен опит. През този период имахме възможност да тестваме хипотези и да разработим най-успешните стартегии, които работят за малкия бизнес, с малък бюджет. Тези стратегии са формирани след много тестове и десетки хиляди евро изразходен рекламен бюджет, наш личен и на клиентите ни. Тези стратегии работят.

Курсистите от нашата CopySocial Академия също се учат да ги прилагат за своите бизнеси

С времето видяхме, че директната работа с клиенти много ни ограничава. А знаехме, че в ръцете си държим решението на проблемите на много хора, които искат да популяризират бизнеса си онлайн и срещат трудности. Така се заехме със създаването на CopySocial Академия и практически обучения, които работят.

Сега, близо 4 години след провеждането на първото ни обучение, вече имаме редица обучения, които ще ти помогнат в изграждането на твоя онлайн бзинес.

Ако тепърва искаш да минеш онлайн, сега започваш нещо свое или искаш да се научиш на маркетинг в социалните мрежи, те поканим в нашия мини курс, Facebook маркетинг за начинаещи, който за кратко време ще бъде на цена САМО от 37 лв.>>

Ето какво ще научиш в този курс:

 • Какво представлява Facebook маркетингът и защо е толкова добър инструмент за продажби
 • Идеалният клиент – кой е човекът, който най-бързо би купил определен продукт или услуга
 • Как да създадеш и оптимизираш Facebook страница, за да изглежда напълно професионално и да привлича нови клиенти на автопилот
 • Какво и как да публикуваш във Facebook, за да привличаш потенциални клиенти и да реализираш продажби
 • 13 идеи за съдържание какво да пишеш всеки ден в страницата си
 • Facebook реклама – какво е най-важно да знаеш за рекламата, когато си начинаещ
 • Оферта за Facebook – как да направиш продажбена публикация, с която да превърнеш феновете в клиенти
Включи се още сега ТУК>>

Related Articles

Какво прави една публикация във Facebook успешна реклама, която привлича правилните клиенти

Какво прави една публикация във Facebook успешна реклама, която привлича правилните клиенти

Правиш публикации във Facebook, но не успяваш да привлечеш правилните клиенти с тях? Може би имаш усещането, че не можеш да пишеш, не знаеш какво да напишеш или просто не ти се получава... Не се тревожи! Вината не е твоя. Просто има нещо, което все още не прилагаш на...

повече информация
Маркетинг в социалните мрежи: 3 стъпки за страхотни публикации, които работят

Маркетинг в социалните мрежи: 3 стъпки за страхотни публикации, които работят

Дигиталният маркетинг има една много важна основа - ДУМИТЕ. Научи се да пишеш атрактивни послания и ще подобриш резултатите си в пъти! През последната една година разговаряхме със стотици хора и всички ни споделяха един и същ проблем - "не мога да пиша". Повечето...

повече информация
Как да накараш Instagram алгоритъма да те харесва и показва пред нови последователи

Как да накараш Instagram алгоритъма да те харесва и показва пред нови последователи

Искаш да развиваш Instagram профила си и може би вече публикуваш съдържание, но без особен резултат? Изглежда, че правиш всичко правилно, но не разбираш къде грешиш и какво ти липсва... Ако си в тази ситуация (или тепърва започваш) и искаш да влезеш в тази платформа...

повече информация

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *