fbpx
5 неща, които задължително трябва да имаш в Instagram профила си, за да привличаш последователи
57963
post-template-default,single,single-post,postid-57963,single-format-standard,theme-pitchwp,select-core-1.3.1,woocommerce-no-js,pitch-theme-ver-3.1,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,grid_1300,side_menu_slide_from_right,vertical_menu_with_scroll,woocommerce_installed,blog_installed,columns-4,type1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

5 неща, които задължително трябва да имаш в Instagram профила си, за да привличаш последователи

Ако през 2019 нямаш Instagram, сериозно си загазил. Това е любимата платформа на милиони хора по света и в България. Вече всеки разказва за деня си в Инста, споделя снимки, мнения и впечатления. Инстаграм може да помогне на бизнеса си да спечели хиляди, дори милиони за една нощ. Но със същата скорост може и да го съсипе. Тук вече главна роля играе потребителят, който има свободата да изрази мнението си и го прави пред хиляди хора всеки ден.

 

В това видео ще обсъдим кои са 5-те основни компонента, които всеки инстаграм профил трябва ба да има, независимо дали си бизнес, обикновен човек, блогър или ще ставаш инфлуенсър. Инстаграм е новата визитна картичка и по-добре да я направиш професионално!

5 неща, които задължително трябва да имаш в Instagram профила си, за да привличаш последователи

Всяко видео в канала на CopySocial Академия има за цел да сподели знания в сферата на интернет маркетинга, дигиталната реклама и онлайн бизнеса.

 

Нека видим кои са 3-те компонента, които всеки Instagram профил трябва да има, за да бъде успешен!

  1. Профилна снимка – профилната ти снимка е задължителна. Тя представя теб или бизнеса ти и в стандартната инстаграм комуникация е първото и единствено нещо, което човекът, с който комуникираш вижда. Защото не всеки ще кликне, за да ти види снимките, няма време!

Ролята на профилната снимка ще бъде да те представи добре и да провокира любопитството на човека отсреща да разбере повече за теб. Ако профилът ти е личен, имаш две опции – да направиш снимка в близък план, където се виждаш добре. Препоръчвам да се усмихнеш, защото това не е паспортът ти, а инстаграм! Или да направиш снимка от по-далеч, с фигура или дрехи, които привличат вниманието. А ако си бранд, най-честият избор е логото, защото именно то е личето на бранда ти.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Биото – биото в инстаграм е твоята кратка част за теб, с която трябва да приковеш вниманието на новия потенциален фолоуър и да го накараш да те последва. Тук трябва да му станеш интересен и да поиска да знае повече за теб и как ще му помогнеш. С други думи казано, в биото трябва да се продадеш, но не за пари, а за follow.

 

Какво трябва да включиш?

 

  1. Какъв е този профил?
  2. Какво правиш в едно изречение?
  3. Какво да очакват хората от теб и как ще им помогнеш?
  4. Къде ще ги отведе линкът ти?-единствения линк в инстаграм – използвай го разумно

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Instagram highlights – на какво ще поставиш акцент

 

Instagram пусна функцията стори, а след това добави и Акценти. Какво представляват?

Акцентите са селектирани сторита, които показват на новия потенциален последовател кои са твоите основни теми, какво може да види от теб и какво да очаква. Те дават още една причина на човека да те последва. 

За хайлайти трябва да съобразиш брандинга си спрямо общия ти брандинг и да решиш как искаш да изглеждат. Ако се насочиш към снимки, нека всяка малка снимка е с високо качество и да привлича вниманието. А ако се насочиш към дизайнерско решение, можеш да се обърнеш към Боби за идеи и изработка.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Което ни води до следващия изключително важен елемент:

 

  1. Инстаграм грид – инстаграм гридът е съставен от всички снимки в профила ти. Вероятно си мислиш, че се получава естествено, но не е така. Гридът се планира като пъзел, който разказва твоята история. Когато нов потребител влезе в профила ти, още от първите 9 снимки трябва да му стане ясно кой си, какво правиш и какво да очаква от теб. Освен това хомогенният грид изисква обработка на снимките и специфичен брандинг, за което ще поговорим в едно от следващите видеа. Там ще ви покажа и как без усилия да откриете кои цветове ви харесват най-много. А за обработка на снимки ще има отделно видео, защото Инстграм преди всичко е визуална платформа.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Инстаграм снимката – тя не е като всяка друга снимка и естетиката и трябва да е съобразена с таргет групата, към която насочваш съобщението си.

Ако говориш на милениал поколението, т.е. на хора 25-35 годишни през 2019, тогава по-добре снимката ти да бъде красиво филтрирана и да провокира въображението. Но ако брандът ти или ти коминикираш с тийнейджъри, това е друга работа. Те не се кeфят толкова на естетика и предпочитат по-натурално изглеждащи снимки.

Всяка снимка в профила ти трябва да разказва история и да предава съобщение на идеалния ти клиент. Снимките в инстаграм продават мечта. Твоят последовател ще поиска да бъде като теб или ще се вдъхновяват от това, което му показваш и за това ще те последва.

No Comments

Post a Comment