fbpx
Промените във Facebook Ad Manager: Как да сме винаги информирани
4306
post-template-default,single,single-post,postid-4306,single-format-standard,select-core-1.3.1,pitch-theme-ver-3.1,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,grid_1300,side_menu_slide_from_right,vertical_menu_with_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Промените във Facebook Ad Manager: Как да сме винаги информирани

Не е тайна, че Facebook променя правилата на играта доста често, особено в последно време. Лошото е, че сме зависими от този трафик канал и трябва да се нагласяме според изискванията.
В тази статия ще ви покажа от къде може да намирате последните новости около промените във Facebook и полезни съвети, които платформата дава за оптимизиране на рекламите.

Но преди това: Защо промените в Ad Manager са толкова важни?

Дигиталният маркетинг е сфера, която не прекъснато се променя и това да сме „в крак“ с промените ни помага не само за да се възползваме от инструментите на платформата, а и да продължим да тестваме рекламите си. Да, защото тестовете са в основата на успешните реклами.
Facebook и Instagram се развиват много динамично. Постоянно се добавят нови ресурси и инструменти, рекламистите трябва да са информирани какво ново е налично. Разбира се, трябва и да знаят какво скоро ще бъде премахнато от платформата.
Съветът ми е да не тествате абсолютно всичко ново, което се появи, а да го съобразите с вашите бизнес цели. Не всичко е подходящо за вашия бизнес.

Какво ново: HELP центърът във Facebook Ad Manager
Вариант 1: Достъп до актуалните промени през Facebook HELP център

Всички нови промени може да намерите, когато влезнете в Ad manager (рекламният акаунт). В горния десен ъгъл има въпросителна икона, която щом кликнете изважда меню – тук може да намерите последните ъпдейти във Facebook.
След като вече сте там ще видите „View All Releases” линк, кликнете върху него и ще намерите по-дълъг списък на ъпдейтите.

 

Facebook-help-center

 

Вариант 2: Тъй като може и да изпуснете нещо ново, когато сте на прозореца, който показах във Вариант 1, щом скролнете надолу ще забележите двата линка “Newer” и „Older”. По този начин може да следите новините без да се налага не прекъснaто да сме в мрежата, защото може да върнете назад и да прочетете нещо по-старо или пък нещо, което буквално е излезнало преди час.

 

 

Последен 3-ти вариант: В горния десен ъгъл на екрана има камбанка, която отчита промените, но за да имате достъп трябва да влезнете във вашия бизнес акаунт – Business account
В полето business има актуална информация за това, какво ново се случва във Facebook.

 

facebook-help

 

И още едно полезно място: Facebook IQ: Тук Facebook регулярно публикува добри практики за рекламиране, успешни реклами кампании, стратегии и т.н. Полезно място е така, че препоръчвам да надниквате какво става там 🙂
Сега е ваш ред да се поразровите и да научите нещо ново, ако се пропуснали 🙂

No Comments

Post a Comment