fbpx
Как популяризирахме Супермаркет Козяк с Facebook маркетинг
4163
post-template-default,single,single-post,postid-4163,single-format-standard,theme-pitchwp,select-core-1.3.1,woocommerce-no-js,pitch-theme-ver-3.1,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,grid_1300,side_menu_slide_from_right,vertical_menu_with_scroll,woocommerce_installed,blog_installed,columns-4,type1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Как популяризирахме Супермаркет Козяк с Facebook маркетинг

Супермаркет Козяк се свързаха с нас, когато вече бяха минали 6 месеца откакто беше отворил магазинът. Проблемът беше, че нямаше достатъчно популярност и съответно, достатъчно клиенти.

Нашата задача беше да привлечем клиенти в супермаркета от близките квартали и след това да добавим и по-далечните. За целта използвахме единствено Facebook маркетинг. Започнахме от създаването и, т.е. от нула.

Трябва да посочим още един основен фактор – в района има магазин на Lidl, който е голям конкурент и трябваше нашата реклама да работи така, че да привлече клиентите, за които Lidl инвестира огромен бюджет по всички рекламни канали.

Супермаркет Козяк се позиционира в по-високия ценови клас и директно изключихме промоциите като начин за привличане на клиенти. Тук избрахме да говорим за храна и удоволстието от нея. Пресъздаваме усещания, както в ресторант El Simpatico и показваме интерсни продукти в магазина, за да привлечем клиенти конкретно за тях.

Голямото предимство на супермаркет Козяк е, че предлага разнообразна прясна риба и изключително вкусна сготвена храна. Също така, тук клиентите могат да намерят по-скъпи продукти като патешко магре, което привлича кулинарите в Козяк. Но освен тези продукти, супермаркетът предлага и всичко останало, от което един човек или семейство биха могли да имат нужда. Искахме клиентите да започнат да правят седмичното и дневното си пазаруване тук.

Започнахме с чисто нова страница и brand awareness стратегия. Направихме снимки и видеа от магазина, за да покажем какво се случва вътре. Подготвихме съдържание, насочено към няколко различни таргет групи и едно скрито оргъжие… Искахме целия квартал да знае за Козяк. Затова таргетирахме тясно квартала чрез рекламния панел във Facebook. След като привлякохме хората, намиращи се най-близо, показахме рибата и готвената храна в съседните квартали. Привлякохме клиенти и от там. След това клиентите започнаха да говорят помежду си и да изпращат приятелите си в магазина.

Само месец, след като бяхме се заели с Facebook маркетинга, посетихме Супермаркет Козяк и видяхме увеличение в посещаемостта на магазина.

Ако имате бизнес и искате да се възползвате от възможността да привлечете клиенти от Facebook, свържете се с нас!

No Comments

Post a Comment