Каква е разликата между Facebook™ реклама с Boost post и Ads Manager

февруари 22, 2018

[ВИДЕО в края на публикацията]

Чувствате ли се объркани, когато трябва да настроите Facebook реклама за бизнеса си? Не знаете от къде да я подхванете и намирате възможно най-лесното и видимо решение пред очите си – Boost post. Нали?

След една от приятно-работните срещи Ани се върна и ми каза: “Знаеш ли, че днес си говорих с един мъж и той ми каза, че рекламите които прави са през бутона boost post?!”

Доста се позачудих, защото си мислех, както и Ани, че вече никой не прави така, че всеки настройва реклами през рекламния панел на Facebook, защото е много по-прецизен, връща отлични резултати и цената пада. Но уви…

Заровени в ежедневната работа, понякога самите ние пропускаме да обърнем внимание на простичките неща, които си „мислим, че всички знаят“.

Е да, но като се замислих… аз също нямам детайлни познания в сфери, които са супер елементарни, за хората които ги разбират.

Защо предпочитаме Ads Manager пред Boost post за Facebook реклама

В днешното видео ще ви покажа разликата между Facebook реклама с Boost post и Ads Manager. Ще обясня защо никога не рекламираме с клик върху бързия бутон и защо инвестираме малко повече време в рекламния панел, за да получим по-добри резултати.

Ще направим опознавателна разходка в рекламния панел на Facebook, за да ви покажем какви настройки можете да направите там, за по-добра Facebook реклама. Така ще можете по-лесно да настройвате кампаниите си и да не изхарчвате голям рекламен бюджет, а да постигате по-добри резултати.

Facebook ads manager дава голям набор от възможности да откриете идеалния си клиент чрез неща, които го характеризират. Тук ще имате нужда и от малко психология, може би дори писане върху хартия, за да построите образа му. Накратко само ще спомена, защото таргетирането ще бъде тама на друго видео, че посредством рекламния панел можете да използвате данните от пиксела си, да намирате хора според интереси, поведение, навици за пазаруване, комбинация от интереси, които ни дават завършена личност, фенове на страницата ви, техни приятели (което използваме за препоръка) и още куп страхотни неща.

Ще дам един малък пример, за да добиете повече яснота. Ако продавате подаръци, можете да таргетирате близки приятели на хора, чиито рожден ден наближава скоро. Очаква се те да бъдат поканени 🙂 И да им дадете идея за страхотен подарък. Можете да разделяте по пол и години за още по-голяма прецизност. Това е съвсем базова настройка, която ще върне добри резултати. Следващото нещо, което трябва да направите, е да подготвите атрактивна снимка и страхотна, грабваща публикация. Така ще имате всички елементи за привличане на вниманието, провокиране на интерес и затваряне на продажба.

Всичко това се случва само през Facebook Ads manager.

Готови ли сте да пробвате? Гледайте видеото!

By Desi

Related Articles

Как да накараш Instagram алгоритъма да те харесва и показва пред нови последователи

Как да накараш Instagram алгоритъма да те харесва и показва пред нови последователи

Искаш да развиваш Instagram профила си и може би вече публикуваш съдържание, но без особен резултат? Изглежда, че правиш всичко правилно, но не разбираш къде грешиш и какво ти липсва... Ако си в тази ситуация (или тепърва започваш) и искаш да влезеш в тази платформа...

повече информация
Как да използваш Facebook алгоритъма, така че да работи за теб

Как да използваш Facebook алгоритъма, така че да работи за теб

Ако вече създаваш съдържание за Facebook и забелязваш, че някои от публикациите се харесват повече от други, това не е случайно, знай, че не си сам. Като всяка една социална мрежа и Facebook има правила и ако искаме да извличаме максимума от нея, трябва да играем по...

повече информация
Как да привлечеш правилните Facebook фенове за твоя малък бизнес

Как да привлечеш правилните Facebook фенове за твоя малък бизнес

Случва ли ти да създаваш съдържание за твоята Facebook страница,  на което почти никой от последователите ти да реагира? Чувстваш ли понякога, рекламирайки бизнеса си във Facebook, че все едно говориш на стената? А дали си се замислял, че проблемът може би не идва от...

повече информация

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *