fbpx
3 минути 3 идеи 3 възможности за реализация на контент маркетинг стратегия
1148
post-template-default,single,single-post,postid-1148,single-format-standard,theme-pitchwp,select-core-1.3.1,woocommerce-no-js,pitch-theme-ver-3.1,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,grid_1300,side_menu_slide_from_right,vertical_menu_with_scroll,woocommerce_installed,blog_installed,columns-4,type1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

3 минути 3 идеи 3 възможности за реализация на контент маркетинг стратегия

За да задържите публиката на вашия сайт, трябва да се обърнете към инструмент, който бързо се превръща в най-­важната стратегия за малкия бизнес – контент маркетинг.
Тези от вас, които гледат на контент ­маркетинг като модно поверие, могат да се поучат от
маркетинговата стратегия на Coca Cola, насочена към удвояване на глобалното потребление на кола през 2020 година.

Има някои сочни стратегии, които ще се опитаме да предадем с обикновени думи. Предоставяме ви 3 прекрасни идеи за маркетингова стратегия, защото…нали не сте забравили – разполагате с 3 минути, за да впечатлите!

 

Идея 1 “Течен§Свързващ

„Течен&Свързващ“ ­ фраза, която маркетинговият отдел на Coca Cola използват, за да опишат своята развиваща контекстна стратегия.

Как може да ползвате тази идея?
Направете вашето съдържание достатъчно добро, достатъчно забележително, така че, то да “потече”, да се дели извън кръга на своето влияние.
Не забравяйте за “връзката” на вашия контент с усещането за това, кой сте и какво предлагате.

Идея 2 Контент­ план 70/20/10

Това е добра база за цялостна, която изглежда така: 70% от създаденият контент се характеризира с ниска степен на риск, т.е. това, което ние наричаме ежедневно съдържание. (С уговорка, че “ежедневен” не означава скучен или нискокачествен контент. Това означава солидно, полезно съдържание, което е чакано от вашата аудитория.) 20% от контента трябва да носи иновационен характер. Отнема повече време и усилия, той е в здрава връзка с определен сегмент от вашата аудитория.

В идеалния случай, това е сегмента, който купува вашия продукт или услуга. Последните 10% е съдържание, което рекламният стратег нарича контент с “висока степен на риск”. Това е напълно нова идея, най­-силният материал, който може да сработи, но може да претърпи и пълен провал. Именно тези 10% са частта, от която вие в бъдеще ще получите своите 20%, след което и 70%.

Идеите, които днес изглеждат луди, утре ще се превърнат в крайъгълния камък на контента. Това е контент, който не изтощава креативността. Той държи вашият интерес жив към това, което правите, и ви позволява да не стоите на едно място в бързо променящото се обкръжение.

Идея 3 Майсторът на съдържанието

Как да използвате тази идея?
Първото нещо, което трябва да направите, е да бъдете честни със себе си. Ако не можете да създадете дяволски добро съдържание, трябва да работите върху себе си или да се огледате за добър партньор, който ще съумее да създаде контент, достоен за вниманието на аудиторията.

Все пак искате да „хванете и задържите“ своите потенциални клинети, нали?

Искате да им предложите най-доброто и те да ви следват, защото ви вярват и знаят, че ще получат точно това, от което имат нужда. Само обгрижваният клиент може да остане с вас завинаги.

No Comments

Post a Comment